HU | EN | DE

Kutatószolgálati hírek

Bejegyzések innen May, 2018

Budapest Főváros Levéltára ügyfélszolgálati híre

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy Budapest Főváros Levéltára Ügyfélszolgálata 2018. június 8-án (péntek) zárva tart.

II. Levéltári Piknik

A Magyar Levéltárosok Egyesülete és Budapest Főváros Levéltára 2018. június 8–9-én – a nemzetközi levéltári naphoz kapcsolódóan – a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezi a Levéltári Pikniket. A kétnapos rendezvényen a levéltárak szakmai bemutatkozása mellett a kultúra, zene, tánc is szerepet kap a programban.

Székesfehérvári alakulatok az I. világháborúban – IV.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Városi Levéltár és Kutatóintézet tisztelettel és szeretettel meghívja a székesfehérvári katonai alakulatok I. világháborús részvétele előtt tisztelgő, Székesfehérvári alakulatok az I. világháborúban – IV. című köztéri kiállításának megnyitójára 2018. június 1-jén 13.00 órakor.

A Magyar Levéltárosok Egyesületének vándorgyűlése idei programterve

Elkészült a 2018. július (8) 9–11-én, Pécsett megrendezésre kerülő Magyar Levéltárosok Egyesülete idei vándorgyűlésének programterve. 

Az egyházi iskolák államosítása Tolna megyében

A MNL Tolna Megyei Levéltára tisztelettel meghívja  "Az egyházi  iskolák államosítása Tolna megyében 1948." című kiállításának megnyitójára.