HU | EN | DE

Átadták az Év Kutatóhelye díjat Székesfehérváron

Az Év Kutatóhelye díjat minden évben a Magyar Családtörténet Kutató Egyesület (MACSE) tagjainak visszajelzései alapján, három kategóriában adják át azoknak az intézményeknek, akik a leghatékonyabban segítik a kutatók munkáját, illetve megfelelő környezetet biztosítanak ehhez – az egyesület elnöke szerint – időnként meglehetősen intim tevékenységhez.

A 2019-es évben a Belföldi kategóriában a Székesfehérvári Püspöki és Székeskáptalani Levéltárat, a Külföldi kategóriában a vajdasági Zomboron működő Történelmi Levéltárat, míg az Online kategóriában a Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár e-kutatási szolgáltatását díjazták.
A 2020. február 27-én a Szent István Művelődési Házban tartott átadóünnepségen részt vett Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, aki saját példáján keresztül arról is beszélt, hogy a családfakutatás összehozza a család több generációját és egy-egy beszélgetés alkalmával számos értékes történet kerül elő azokról is, akiket már nem ismerhettünk, de személyiségük, életük egyes mozzanatait a családi legendárium őrzi az utókornak.
A belföldi kategória díját Mózessy Gergely levéltárvezető, az Online kategória díját Lakatos Andor levéltárvezető vette át. A zombori Történelmi Levéltár részéről a díjat Stejanav Tatjana vette át.

 

 

 

 

Friss bejegyzések

Archívum

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015

Kategóriák

Szerzők

Feliratkozások

RSS / Atom