HU | EN | DE

Konferencia: No Time To Wait #4

A No Time To Wait (Nem várhatunk) 2016 óta konferenciák és workshopok révén a szabad forráskódú (open source) szoftverek és rendszerek audió-vizuális archívumi alkalmazását, és a velük dolgozó közösség képzését hivatott segíteni.

A konferencia a levéltáros, mozgóképi prezervációs, muzeológus szakemberek, szabad forráskódú szoftvert vagy rendszert használó és/vagy építő közösségek kezdememényezésére és az ő önkéntes munkájuk révén valósul meg évről évre.

A negyedik konferenciára Budapesten, a Nyílt Társadalom Archívumban (OSA Archívum) kerül sor 2019. december 5-én és 6-án. A konferenciát megelőző napon, december 4-én szabad forráskódú kódoló workshopot tartunk. A konferenciára és workshopra külön-külön is lehet jelentkezni.

A konferencia témái a digitális audiovizuális prezerváció során használt

  • szabad forráskódú eszközök, alkalmazások és rendszerek (open media)
  • nyílt szabványok (open standard)
  • a szabad forráskódú eszköz- és rendszerfejlesztések levéltári alkalmazása
  • a készségek és jó gyakorlatok átadása
  • egyéb, ezekkel kapcsolatos kérdések.

A konferencia programja most formálódik. Regisztrálni, előadás megtartására jelentkezni a konferencia holnapján lehet https://mediaarea.net/NoTimeToWait4

 

A részvétel ingyenes.

A konferenciát élőben közvetíti a MediaArea YouTube channel. Itt egyben az elmúlt 3 év előadásai és panelbeszélgetései is elérhetőek.

 

Az OSA konferencia terme 110 férőhelyes. Az első 50 jelentkező már regisztrált. A szervezők a fennmaradó 60 helyre elsőbbséget adnak a témával jelentkező előadóknak. Ez ne szegje kedvét, jelentkezzen, regisztráljon itt https://mediaarea.net/NoTimeToWait4 Szeretettel várjuk a levéltárosokat, fejlesztőket, stratégia-alkotókat és a kiváncsi érdeklődöket!

 

A konferencia és a workshop angol nyelvű.

http://www.osaarchivum.org/hu/press-room/announcements/Szabad-forraskodu-eszkozok-az-audiovizualis-archivalasban

 

*****
A Nyílt Társadalom Archívum (OSA Archívum), úgy is mint a Közép-európai Egyetem (CEU) szervezeti egysége, nagy figyelmet fordít az Ön személyes adatainak védelmére és a vonatkozó adatvédelmi szabályok betartására, beleértve az EU általános adatvédelmi rendeletét (GDPR). További információ: Blinken OSA Archívum adatvédelmi tájékoztató és a KEE adatvédelmi szabályzat.

 

Ha szeretne elsők közt hírt kapni az OSA Archívum ingyenes nyilvános programjairól – konferenciák, kiállítások, filmvetítések, előadások, épületbejárások – iratkozzon fel hírlevelünkre.
https://newsletter.osaarchivum.org/aktualis-programok