Február 15-ig lehet jelentkezni az ELTE BTK levéltár mesterszakra

2023. február 15-ig lehet jelentkezni az ELTE BTK Történelem Segédtudományai Tanszékén a levéltár mesterszak szeptembertől induló levéltártani, valamint információ- és records management specializációira. A négy féléves képzés mindként specializáción mesterszintű (MA) diplomát ad.

A levéltártani specializáció nappali munkarendben indul, azonban az órákat mindig csütörtökre és péntekre összpontosítjuk, így a munkahely engedélyével munka mellett is végezhető. Elsősorban azoknak a levéltáros kollégáknak ajánljuk, akiknek levéltáros végzettsége még nincsen, és szeretnének a szakterületen még komplexebb és átfogóbb tájékozottsággal rendelkezni: többek között gyakorlati és elméleti levéltártani ismereteket, levéltári informatikai, jogi, igazgatási, gyűjtőterületi, iratértékelési, rendezési, segédletezési, adatbázis-építési és állományvédelmi ismereteket oktatunk a Magyar Nemzeti Levéltár és Budapest Főváros Levéltára közreműködésével.

Az információ- és records management specializáció levelező munkarendben indul, és olyan szaktudás átadását célozza a szakterület legkiválóbb oktatóinak, levéltáros, ill. iratmenedzser szakembereinek bevonásával, amely a szakot elvégző kollégákat technikai, jogi, informatikai és minden más vonatkozásban is felkészíti az elektronikus iratok kezelésére és kezelésük szabályozására az elektronikus dokumentum keletkezésétől annak levéltárba kerüléséig a kormányzati és önkormányzati szerveknél, valamint a magánszférában is. A Magyar Nemzeti Levéltár és Budapest Főváros Levéltára közreműködésével induló képzés duális jellegű, az itt megszerzett diploma pedig az IRM-specializáció megtervezőinek számítása szerint nemcsak idehaza, de külföldön is piacképes lesz.

A képzésekkel kapcsolatban további részletek az ELTE BTK honlapján olvashatók, érdeklődni pedig Körmendi Tamás szakfelelős oktatónál lehet (kormendi.tamas@btk.elte.hu).

(Fotó: btk.elte.hu)