Kötetbemutatók Székesfehérvárott

2017. október 13.

 A Városi Levéltár és Kutatóintézet, valamint az Alba Civitas Történeti Alapítvány tisztelettel meghívja Önt 2017. október 20-án 17.00 órakor kezdődő Az első 300 év Magyarországon és Európában - A domonkos rend a középkorban és a Hercegek és hercegségek a középkori Magyarországon című kötetek bemutatójára.

tovább

Elkészült az új levéltári állományvédelmi ajánlás

2017. október 11.

A Levéltári Kollégium által működtett Állományvédelmi bizottság a levéltári szakma által régóta várt, a korszerű állományvédelmi szempontokat figyelembevevő ajánlást dolgozott ki.

 

tovább

A pécsi felsőoktatás helye és szerepe Európában a középkortól napjainkig

2017. október 9.

Nemzetközi jubileumi egyetemtörténeti konferencia társrendezője, valamint az egyetemi épületeket bemutató kiadvány és fotókiállítás megalkotója a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltára.

tovább

Budapest Főváros Levéltára kutató- és ügyfélszolgálati hírei

2017. október 6.

Tájékoztatjuk tisztelt kutatóinkat és ügyfeleinket, hogy levéltárunk kutatótermi részlegei 2017. november 14-én és 15-én, ügyfélszolgálatunk pedig november 15-én zárva tartanak.

tovább

A Kubinyi András Középkortudományi Alapítvány pályázata

2017. október 5.

A Kubinyi András Középkortudományi Alapítvány pályázatot hirdet olyan fiatal kutatók számára, akiknek kutatási területe a középkori magyar történelem, régészet vagy más, ezekhez kapcsolódó tudományterület.

tovább

A protestantizmus zalai évszázadai

2017. október 4.

A Magyar Nemzeti Levéltár Zala Megyei Levéltára tisztelettel meghívja Önt A protestantizmus zalai évszázadai címmel a reformáció 500. évfordulója tiszteletére 2017. október 11-én (szerda) 9.00 órakor.

tovább

Kutatótermi részlegek összevonása

2017. október 2.

Budapest Főváros Levéltára 2018. január 1-jétől a tervtári és a nagy kutatótermi részlegek összevonásáról határozott, amely érinti az eddig megszokott kutatási folyamatokat is.

tovább

Honismereti pályázat

2017. október 2.

A Hajdú-Bihar Megyei és Debreceni Honismereti Egyesület a Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltárával együttműködve írott forrásokon alapuló dolgozatok készítésére hirdet pályázatot Bihar és Hajdú vármegyék, Hajdú-Bihar megye és településeikre vonatkozóan, honismereti-helytörténeti témákban, eddig még nem publikált és más pályázatra (például: OTDK) be nem adott anyaggal.

tovább

További bejegyzések