Egyéni kutatói mobilitási információs nap közgyűjtemények számára

2017. február 27.

A Magyar Nemzeti Múzeum rendezvényére elsősorban a közgyűjteményekben dolgozó kutatókat, a nemzetközi kapcsolatépítéssel, mobilitással és pályázatokkal foglalkozó munkatársakat várják.

tovább

Megvannak az év levéltári kiadványai

2017. február 27.

Közel 20 pályázat érkezett be a 4 kategóriában meghirdetett felhívásra. A díjátadó ünnepséget február 28-án 14 órától rendezik meg Budapest Főváros Levéltárában. A megjelenteket az MLE elnöke és az MTA Bölcsészettudományi Kutatóintézet főigazgatója köszönti.

tovább

„EMBEREK AZ EMBERTELENSÉGBEN” Hajdú-Biharból a GULÁG-ra és vissza?

2017. február 20.

Az MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltára tisztelettel meghívja Önt a 2017. február 27-én 10 órától, a levéltár Komoróczy György termében tartandó projekt-bemutató rendezvényére.

tovább

Európai Holokauszt-kutatási Infrastruktúra projekt

2017. február 17.

A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára társult partnerként vesz részt az Európai Holokauszt-kutatási Infrastruktúra (European Holocaust Research Infrastructure, EHRI) nemzetközi levéltári projekt munkájában.

tovább

A levéltári adatok gyűjtése és közreadása a Gulág-emlékév egyik legfontosabb eredménye

2017. február 17.

Digitalizálta a Külügyminisztérium egykori Hadifogoly Osztályának mintegy 700 ezer oldalnyi iratanyagát a Magyar Nemzeti Levéltár, amely a Gulág Emlékbizottság támogatásával multimédiás online oktatóanyagot is készített a témában.

tovább

Könyvbemutató: Diescher József – Építészet és mesterség

2017. február 17.

Budapest Főváros Levéltára tisztelettel meghívja Önt Hidvégi Violetta és Marótzy Katalin szerkesztésében megjelent Diescher József – Építészet és mesterség című kötet bemutatójára 2017. március 2-án (csütörtök) 15.00 órakor.

tovább

Magyar részvétel a holokauszttal kapcsolatos nemzetközi levéltári projektben

2017. február 15.

Hazai levéltári dokumentumok is elérhetők a European Holocaust Research Infrastructure projekt, illetve annak Document Blog című oldalán.
tovább

Rejtőzködő történelem a világhálón – az 1944. évi adatszolgáltatási ívektől Kassáig

2017. február 3.

Budapest Főváros Levéltára 2017. február 14-én 10.00 és 11.00 óra között Rejtőzködő történelem a világhálón – az 1944. évi adatszolgáltatási ívektől Kassáig címmel tájékoztatót tart a világhálón elérhető adatbázisairól.

tovább

További bejegyzések