HU | EN | DE

Hírek

    

Információ- és record management mesterszakos szakirány

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) a Magyar Nemzeti Levéltárral (MNL) és Budapest Főváros Levéltárával (BFL) közösen a levéltáros mesterképzés részeként Információ- és record management mesterszakos szakirányt indít levelező munkarendben a 2018/2019. tanév őszi félévétől.

Bencések Magyarországon a pártállami diktatúra idején

A Magyar Nemzeti Levéltár tisztelettel meghívja Önt 2018. január 22-én (hétfőn) 11.00 órai kezdettel a Bencések Magyarországon a pártállami diktatúra idején I. című kötet bemutatójára.

Nemzeti divat Pesten a 19. században

Megjelent a Disszertációk Budapest Főváros Levéltárából sorozat 6. kötete Nemzeti divat Pesten a 19. században címmel. 

Hajnal-estek 6.

A Hajnal István Kör Társadalomtörténeti Egyesület és Budapest Főváros Levéltára rendezésében 2018. január 17-én, szerdán 17.30 órától kerül sor a Hajnal-estek 6. részére, melynek témája A BFL lakhatás-történeti projektje és a lakhatás történetének kutatása a fővárosban. 

Budapest Főváros Levéltára kutatószolgálati hírei

Tájékoztatjuk tisztelt kutatóinkat, hogy Budapest Főváros Levéltára kutatóterme 2017. december 19. 16.00 óra és 2018. január 24. 9.00 óra között zárva tart a scopeArchiv rendszer karbantartása miatt. Ez idő alatt intézményünk semmilyen elektronikus úton érkező megkeresést nem tud fogadni. A részletekért kérjük kattintsanak a "tovább" gombra.