HU | EN | DE

A pécsi felsőoktatás helye és szerepe Európában a középkortól napjainkig

(0 megjegyzés)

Nemzetközi jubileumi egyetemtörténeti konferencia társrendezője, valamint az egyetemi épületeket bemutató kiadvány és fotókiállítás megalkotója a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltára.

 

University and universality: the place and role of the University of Pécs in Europe from the Middle Ages to present day címmel rendeznek nemzetközi jubileumi egyetemtörténeti konferenciát 2017. október 12-13-án abból az alkalomból, hogy idén ünneplik Magyarország első egyetemének 1367-es pécsi alapítását. A tudományos rendezvény védnöke Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, köszöntőt mondanak Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora és Udvardy György, a Pécsi Egyházmegye megyéspüspöke. A konferencián pécsi, budapesti, valamint pozsonyi egyetemi levéltárosok is előadnak.

Az angol és német nyelvű konferencia teljes programja itt tekinthető meg.

 

Egykor és ma. A Pécsi Egyetem épületei címmel a PTE Egyetemi Levéltár műhelyében készült egy új kötet, amely archív fotók, képeslapok és mai fotók segítségével mutatja be az egyetem és jogelődeinek talán legfontosabb infrastrukturális hátterét: az épületeit. A kétnyelvű (angol és magyar) kiadvány nem csak a szűkebb szakmának szól, hanem időutazásra hívja az egyetem régi és mai polgárait, illetve a város lakóit is. A kötetet október 18-án mutatja be a levéltár, amelyhez kiállítás is kapcsolódik.

További információk: http://leveltar.pte.hu/egykoresma